Privatumo politika

Privatumo politika

 

PRIVATUMO POLITIKA

Atnaujinta: 2021 m. kovo 9 d.


UAB "Gilius ir ko" (toliau – Įmonė) yra joje tvarkomų asmens duomenų valdytoja, kuri užtikrina, kad asmens duomenys Įmonėje būtų tvarkomi laikantis duomenų valdytojams taikomų asmens duomenų apsaugos reikalavimų. Ši Privatumo politika taikoma tais atvejais, kai per internetinę svetainę https://e-gilius.com/ (toliau – Svetainė) pateikiate mums savo asmens duomenis.

Šioje Privatumo politikoje mes aprašome, kaip renkame, naudojame ir tvarkome Jūsų duomenis, kai naudojatės mūsų Svetaine. Naudodamiesi Svetaine, Jūs sutinkate su informacijos rinkimu ir naudojimu laikantis šios Privatumo politikos.

Atkreipkite dėmesį, kad ši Privatumo politika taikoma tik šiai Svetainei. Šioje Svetainėje gali būti nuorodų į kitas mūsų nenaudojamas ar nekontroliuojamas svetaines. Šioje Svetainėje esančios nuorodos nereiškia, kad patvirtiname ar peržiūrėjome tokias trečiųjų šalių svetaines.

Duomenų apsaugos politika parengta vadovaujantis šiais teisės aktais:

2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas) (toliau – ⦁ BDAR);

Lietuvos Respublikos asmens teisinės apsaugos įstatymu (toliau – ⦁ ADTAĮ);

Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymu (toliau – ⦁ ERĮ).

Tvarkydama asmens duomenis Įmonė vadovaujasi BDAR, ADTAĮ, ERĮ, taip pat kituose teisės aktuose, reglamentuojančiuose asmens duomenų tvarkymą ir apsaugą, įtvirtintais reikalavimais.


Informacija apie Įmonę:

UAB „Gilius ir ko“

Juridinio asmens kodas: 134506482

Adresas: Savanorių pr. 192, Kaunas

El. paštas: [email protected]

Tel. +370 37 308930


Informacija apie Įmonės duomenų apsaugos pareigūną:

Duomenų apsaugos pareigūnas Įmonėje nėra paskirtas.


Kokią informaciją apie Jus renkame?

Renkame ir naudojame toliau nurodytą informaciją:

Asmens duomenys

Kai naudojatės mūsų Svetaine, mes galime rinkti tam tikrą asmeninę informaciją apie jus (toliau – Asmens duomenys), t. y. kai jūs savanoriškai pateikiate tokią informaciją, pvz., kai naudojatės tam tikromis mūsų paslaugomis, susisiekiate su mumis ir kt. Kai renkame Asmens duomenis, mes pateikiame nuorodą į šią Privatumo politiką.

Naudojimo duomenys

Mes taip pat galime rinkti informaciją, kurią Jūsų naršyklė pateikia, kai apsilankote Svetainėje ar kai prisijungiate prie Svetainės per mobilųjį įrenginį (toliau – Naudojimo duomenys).

Tai gali būti informacija, susijusi su Jūsų IP (interneto protokolo) adresu, naršyklės ir įrenginio tipu, informacija apie tai, kokias internetines svetaines lankėte prieš tai ir kiti identifikatoriai, susiję su Jūsų įrenginiu.

Kai naudojatės Svetaine mobiliuoju įrenginiu, Naudojimo duomenys gali apimti tokią informaciją kaip, pvz., naudojamo mobiliojo įrenginio tipas, mobiliojo įrenginio unikalus ID, mobiliojo įrenginio IP adresas, operacinė sistema, naudojamos interneto naršyklės tipas, unikalus įrenginio identifikatorius ir kita diagnostiniai duomenys.

Atkreipkite dėmesį, kad tokia informacija, kuri renkama pasyviai naudojant įvairias technologijas, negali būti naudojama konkrečiai identifikuoti Jus. Ši Svetainė gali naudoti tokią informaciją ir susieti ją su kita informacija, kad galėtų stebėti, pavyzdžiui, bendrą Svetainės lankytojų skaičių, lankytojų skaičių kiekviename Svetainės puslapyje ir pan.

Slapukų duomenys

Svetainėje naudojami slapukai, kad galėtume stebėti veiklą Svetainėje ir laikyti tam tikrą informaciją. Daugiau informacijos rasite Slapukų politikoje.


Kokiais tikslais renkami Jūsų asmens duomenys?


Įmonė Jūsų, kaip duomenų subjekto, Asmens duomenis tvarko šiais tikslais:

Registracijos (paskyros sukūrimo) Svetainėje tikslais.

Apsipirkimo Svetainėje tikslais, įskaitant atsiskaitymo bei kitų mokėjimų įforminimo ir apskaitos taisyklių laikymosi tikslais.

Susisiekimo per Svetainę tikslais.

Prekių gražinimo per Svetainę tikslais.

Naujienlaiškių prenumeratos (siuntimo) tikslais.


Asmens duomenis naudojame tikslais, nurodytais šioje Privatumo politikoje. Jeigu pateikiate Asmens duomenis tam tikru tikslu, tai mes galime naudoti šiuos duomenis remiantis tikslu, dėl kurio tokie duomenys buvo pateikti. Pavyzdžiui, jei susisiekiate su mumis el. paštu, mes naudojame jūsų pateiktus Asmens duomenis tam, kad atsakytume į Jūsų klausimą arba išspręstumėte problemą. Jeigu pateikiate Asmens duomenis tam, kad galėtumėte naudotis tam tikromis Svetainės paslaugomis, mes naudosime Jūsų Asmens duomenis tam, kad suteiktume jums prieigą prie tokių paslaugų ir stebėsime Jūsų naudojimąsi tokiomis paslaugomis. Mes ir mūsų grupės įmonės (toliau – Susijusios įmonės) taip pat gali naudoti jūsų Asmens duomenis ir kitą neidentifikuojančią informaciją, surinktą per Svetainę, kad padėtų mums pagerinti Svetainės turinį ir funkcionalumą, geriau suprasti mūsų vartotojus ir pagerinti paslaugas. Mes ir mūsų Susijusios įmonės gali naudotis šia informacija bendraujant su Jumis dėl paslaugų suteikimo.


Kokie yra Jūsų pateiktų Asmens duomenų teisėto tvarkymo pagrindai?


Jūsų pateikti Asmens duomenys tvarkomi tik teisės aktuose nustatytais asmens duomenų teisėto tvarkymo kriterijais (pagrindais) ir tik tais tikslais, dėl kurių duomenys buvo gauti. Jūsų Asmens duomenys gali būti tvarkomi tik turint teisėtą pagrindą, t. y.:

Siekiant įvykdyti sutartį, kurios šalis yra duomenų subjektas, arba siekiant imtis veiksmų duomenų subjekto prašymu prieš sudarant sutartį (BDAR 6 straipsnio 1 dalies b punktas), t. y. kai Asmens duomenys tvarkomi: i) registracijos (paskyros sukūrimo) Svetainėje tikslais; ii) apsipirkimo Svetainėje tikslais, įskaitant atsiskaitymo bei kitų mokėjimų įforminimo ir apskaitos taisyklių laikymosi tikslais; iv) prekių gražinimo per Svetainę tikslais.

Siekiant įvykdyti Įmonei taikomą teisinę prievolę (BDAR 6 straipsnio 1 dalies c punktas), pvz. išrašant ar saugant sąskaitas ir kitus apskaitos dokumentus ir kt., t. y. kai Asmens duomenys tvarkomi apsipirkimo Svetainėje tikslais, įskaitant atsiskaitymo bei kitų mokėjimų įforminimo ir apskaitos taisyklių laikymosi tikslais.

Įmonės teisėto intereso pagrindu (BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas), t. y. kai Asmens duomenys tvarkomi susisiekimo per Svetainę tikslais, t. y. siekiant atsakyti asmenims į pateiktus klausimus ir kt.

Jūsų duoto sutikimo pagrindu (BDAR 6 straipsnio 1 dalies a punktas), t. y. kai Asmens duomenys tvarkomi naujienlaiškių siuntimo tikslais.


Kokius Jūsų asmens duomenis tvarkome?


Registracijos (paskyros sukūrimo) Svetainėje tikslais renkami ir tvarkomi šie Asmens duomenys:

Vardas;

Pavardė;

El. pašto adresas;

Tel. ryšio numeris.


Apsipirkimo Svetainėje tikslais, įskaitant atsiskaitymo bei kitų mokėjimų įforminimo ir apskaitos taisyklių laikymosi tikslais renkami ir tvarkomi šie Asmens duomenys:

Vardas;

Pavardė;

El. pašto adresas;

Pristatymo adresas;

Neprivalomai tvarkomas tel. ryšio numeris (jeigu asmuo pateikia).


Susisiekimo per Svetainę tikslais renkami ir tvarkomi šie Asmens duomenys:

Vardas;

El. pašto adresas.


Prekių gražinimo per Svetainę tikslais renkami ir tvarkomi šie Asmens duomenys:

Vardas;

Pavardė;

El. pašto adresas;

Tel. ryšio numeris;


Naujienlaiškių prenumeratos (siuntimo) tikslais renkamas ir tvarkomas Jūsų elektroninio pašto adresas.



Ar privalote mums pateikti Asmens duomenis?

Informuojame, kad norėdami įsigyti prekes Svetainėje arba tam, jog galėtume susisiekti su Jumis po užklausos pateikimo, arba po prekių grąžinimo užklausos Jūs privalote mums pateikti aukščiau nurodytus Asmens duomenis.

Jūs galite pasirinkti, ar užsakyti mūsų naujienlaiškį, tačiau jei pageidausite gauti naujienlaiškio pranešimus, el. pašto adresą pateikti privalėsite, nes jo neturėdama Įmonė naujienlaiškio pranešimų Jums atsiųsti negalės.


Iš kur gauname Jūsų duomenis (kokia duomenų kilmė)?

Iš ko galime gauti Jūsų duomenis?

Iš Jūsų tiesiogiai (Jums pateikiant duomenis per Svetainę, pateikiant užklausos formas ir kt.);

Iš Jūsų atstovo.


Kiek laiko saugome Jūsų pateiktus Asmens duomenis?

Įmonė Jūsų duomenis saugo tiek, kiek to reikalauja Įmonės veiklą reguliuojantys teisės aktai (pvz., registracijos Svetainėje tikslais Asmens duomenys paprastai saugomi tol, kol Jūs nepanaikinate savo paskyros; Asmens duomenys, susiję su sudarytos sutarties vykdymu prekių pardavimo per Svetainę tikslais, saugomi 10 (dešimt) metų nuo sutarties įvykdymo dienos; užklausų pateikimo per Svetainę tikslais Asmens duomenys tvarkomi 1 (vienus) metus po paskutinės korespondencijos su duomenų subjektu dienos; naujienlaiškio prenumeratos (siuntimo) tikslais – 2 (du) metus nuo sutikimo davimo arba iki sutikimo atšaukimo dienos.

Tais atvejais, kai teisės aktai terminų nenustato, per Svetainę Jūsų pateikti Asmens duomenys saugomi 3 (tris) metus nuo paskutinės korespondencijos su Jumis dienos (siekiant užtikrinti tinkamą paslaugų teikimo kokybę per Svetainę).


Kam teikiame Jūsų asmens duomenis?


Informacija, kurią pateikiate mums, įskaitant Asmens duomenis, gali būti perkelta į kompiuterius, esančius už jūsų valstybės jurisdikcijos ribų, kur duomenų apsaugos įstatymai gali skirtis nuo jūsų jurisdikcijos įstatymų. Jei esate už Lietuvos Respublikos ribų, atkreipkite dėmesį, kad mes perkeliame tokius duomenis į Lietuvą ir juos tvarkome čia. Savanoriškai pateikdami mums Asmens duomenis, jūs sutinkate su jų naudojimu pagal šią Privatumo politiką.


Informuojame, kad mes nesidalinsime Jūsų Asmens duomenimis su kitais be Jūsų leidimo, išskyrus šiuos atvejus:

1.  Paslaugų teikėjai

Asmens duomenų tvarkymui Įmonė turi teisę pasitelkti duomenų tvarkytojus, kurie tvarko duomenis Įmonės vardu, pvz., debesijos, serverių nuomos ir susijusias paslaugas teikiančios įmonės, kurios saugotų Jūsų asmens duomenis, taip pat IT ūkio priežiūrą atliekančios įmonės, kurios gali turėti prieigą prie Jūsų asmens duomenų. Tokie duomenų tvarkytojai veikia tik pagal Įmonės nurodymus ir teisės aktų reikalavimus.  

2.  Susijusios įmonės

Mes taip pat galime dalintis Asmens duomenimis su Susijusiomis įmonėmis tikslais, atitinkančiais šią Privatumo politiką.

3.  Verslo perdavimas

Vystydami savo verslą galime parduoti ar įsigyti verslą ar turtą. Įmonės pardavimo, susijungimo, reorganizavimo, likvidavimo ar panašaus įvykio atveju Asmens duomenys gali būti parduodamo turto dalis.

4.  Įstatymų reikalavimai

Mes galime atskleisti jūsų informaciją trečiosioms šalims, jei nustatysime, kad toks atskleidimas yra pagrįstai būtinas, kad (a) atitiktų įstatymus; b) užkirstume kelią sukčiavimui ar piktnaudžiavimui; arba d) apsaugotume mūsų nuosavybės teises.


Įmonė Jūsų asmens duomenų neperduoda į trečiąsias valstybes ar tarptautines organizacijas, t. y. už Europos Sąjungos ribų, išskyrus atvejus, kai tai ją įpareigoja atlikti teisės aktai ar teismai, arba tai būtina vienu iš šioje Politikoje nurodytų tikslų įgyvendinimui.



Duomenų subjektų teisės


Pateikdami savo Asmens duomenis per mūsų Svetainę ir vadovaujantis BDAR, jūs turite šias teises:

teisę gauti informaciją apie duomenų tvarkymą;

teisę susipažinti su savo asmens duomenimis, įskaitant teisę į asmens duomenų kopiją;

teisę reikalauti ištaisyti savo asmens duomenis, jeigu jie yra netikslūs;

teisę reikalauti ištrinti savo asmens duomenis („teisė būti pamirštam“);

teisę reikalauti apriboti savo asmens duomenų tvarkymą;

teisę į duomenų perkeliamumą;

teisę nesutikti su duomenų tvarkymu.


Informuojame, kad nesutikdami su Įmonės sprendimu, priimtu dėl Jūsų pateikto prašymo, susijusio su Jūsų, kaip duomenų subjekto teisių įgyvendinimu, Jūs turite teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (daugiau informacijos https://vdai.lrv.lt/).

Jūs taip pat turite teisę bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą (jei tokį davėte) tvarkyti Jūsų asmens duomenis. Savo sutikimą galite bet kada atsiimti, pateikdami prašymą pašalinti iš mūsų adresų sąrašo parašius el. laišką adresu [email protected] Sutikimo atšaukimas neturi įtakos tvarkymo, pagrįsto sutikimu iki jo atsiėmimo, teisėtumui.

Kad galėtumėte įgyvendinti aukščiau paminėtas teises, turite pateikti mums prašymą raštu ir tokiu būdu, kuriuo galėtume Jus identifikuoti, t. y. patvirtinant savo tapatybę. Prašymai dėl BDAR teisių įgyvendinimo, nesant galimybės nustatyti prašymą teikiančio asmens tapatybę, Įmonėje nėra nagrinėjami.


Visi pranešimai, susiję su asmens duomenų tvarkymu, yra pateikiami:

el. paštu ⦁ [email protected];

tiesiogiai atvykus į biurą adresu: Savanorių pr. 192, Kaunas.

paštu adresu: Savanorių pr. 192, Kaunas.


Jūsų prašymai dėl Jūsų teisių, nustatytų BDAR, įgyvendinimo, nagrinėjami ne ilgiau kaip 1 mėnesį. Atsižvelgiant į prašymo sudėtingumą ir gautų prašymų skaičių šis laikotarpis gali būti pratęstas 2 mėnesiams.


Reikalavimai prašymui, kai jie teikiami raštu:

prašymas turi būti įskaitomas;

prašymas turi būti pasirašytas;

prašyme turi būti nurodytas Jūsų vardas, pavardė, gyvenamoji vieta, kontaktinė informacija ryšiui palaikyti;

prašyme turi būti nurodyta, kokia teise norite pasinaudoti ir, kai taikoma, tokį prašymą pagrindžiantys argumentai ar dokumentai;

jei prašymą Jūsų vardu teikia atstovas, prašyme turi būti nurodyti ne tik aukščiau nurodyti duomenys, bet taip pat Jūsų atstovo jo vardas, pavardė, gyvenamoji vieta, kontaktinė informacija ryšiui palaikyti.


Jūsų tapatybės patvirtinimo būdai:

Teikiant prašymą tiesiogiai atvykus į Įmonės biurą: pateikiant asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą Įmonės darbuotojui;

Teikiant prašymą paštu: kartu su prašymu turi būti pateikta asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija, patvirtinta notaro, arba šio dokumento kopija, patvirtinta kita teisės aktų nustatyta tvarka;

Teikiant prašymą elektroniniu paštu. Tokiu būdu pateikti prašymai turi būti pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu arba suformuotas elektroninėmis priemonėmis, kurios leidžia užtikrinti teksto vientisumą ir nepakeičiamumą (išskyrus atvejus, kai atšaukiate duotą sutikimą tvarkyti asmens duomenis šioje Politikoje nustatyta tvarka).

Prašymo pasirašymas kvalifikuotu elektroniniu parašu leidžia Įmonei tinkamai Jus identifikuoti ir užtikrinti, kad Jūsų prašoma informacija arba informacija apie Jūsų prašytų veiksmų vykdymą (atsisakymą vykdyti) būtų atskleista tik tam asmeniui, kuriam ji skirta, t. y. Jums.

Nuskenuotos pasirašytų prašymų kopijos ar skundai, pateikti elektroninio pašto pranešimu, jų nepasirašant kvalifikuotu elektroniniu parašu, neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų. Toks prašymo pateikimas gali būti kliūtis priimti Jūsų prašymą nagrinėti, todėl tuo atveju, jei neturite kvalifikuoto elektroninio parašo, prašymą turėtumėte pateikti paštu arba tiesiogiai atvykti į Įmonės biurą.

Teikiant prašymą per atstovą, prie prašymo turi būti papildomai pateikiamas atstovavimą patvirtinantis dokumentas ar jo kopija, patvirtinta teisės aktų nustatyta tvarka.


Pakeitimai

Kartas nuo karto galime pakeisti ar papildyti šios Privatumo politikos sąlygas. Apie pakeitimus Įmonė praneša Svetainėje.

Patariame periodiškai peržiūrėti šią Privatumo politiką dėl įvykusių pakeitimų. Ši Privatumo politika paskutinį kartą buvo atnaujinta viršuje nurodytą dieną. Jei toliau naudojatės Svetaine po bet kokių šios Privatumo politikos pakeitimų ar pataisymų, laikoma, kad sutinkate su tokios patikslintos Privatumo politikos sąlygomis.